Albeda begeleiding

Hoe is de begeleiding bij Albeda College geregeld?
Bij het Albeda College vinden we goede begeleiding tijdens je opleiding erg belangrijk. We helpen graag als dat nodig is en zijn benieuwd hoe het met je gaat. Belangrijk daarbij is het Digitaal Studentendossier (DsDo), dat er voor iedere student is. Hierin worden al jouw schoolgegevens verzameld. Begeleiding krijg je vooral van mensen binnen je eigen opleiding. Bijvoorbeeld een slb’er of een coach. Het Albeda College heeft verder een Trajectbureau met gespecialiseerde medewerkers die je kunnen helpen met allerlei vragen en problemen. Tot slot vinden wij het belangrijk dat je ouders of wettelijke vertegenwoordiger betrokken zijn bij je opleiding. Ook als je al 18 jaar bent. Daarom organiseren wij ouderavonden en oudergesprekken met jouw slb’er.

Digitaal studentendossier
Bij het Albeda College werken we met een digitaal studentendossier (DsDo). Dit is een informatiesysteem waarmee wij je tijdens je opleiding kunnen volgen, begeleiden en informeren. Hier heb je als student natuurlijk toegang toe. Je vindt er bijvoorbeeld informatie over jezelf en je opleiding, zoals afspraken, gesprekken, cijfers, je stage (BPV) en je portfolio. Inloggen in DsDo doe je met je Portaal toegangsgegevens. De DsDo-handleidingen zijn op het studentenportaal te vinden. Heb je vragen over DsDo, dan kun je terecht bij je docent/mentor.

Studieloopbaanbegeleider
Soms kun je wel wat hulp gebruiken, om welke reden dan ook. Een studieloopbaanbegeleider (slb’er) is een leraar die jou begeleidt. Als hij vindt dat er meer hulp nodig is zal hij dat eerst met jou bespreken en daarna eventueel in het Zorgadviesteam (ZAT). Vervolgens wordt bekeken welke medewerker van het Trajectbureau jou het beste verder kan helpen. Dat kan bijvoorbeeld de schoolmaatschappelijk werker zijn of de trajectbegeleider. Soms is een doorverwijzing naar meer specialistische zorg beter.

Het is belangrijk dat jij op tijd aangeeft, dat het niet goed met je gaat. Thuis of met je studie. Laat je er teveel tijd overheen gaan, dan loopt je achterstand al gauw op.

Begeleiding via het Trajectbureau
Voor vragen over opleidingen, studie- en beroepskeuze of persoonlijke begeleiding in jouw studietraject, kun je terecht bij ons Trajectbureau. Bij het Trajectbureau werken trajectbegeleiders, schoolmaatschappelijk werkers, gezondheidscoaches, verslavingsconsulenten. In de volgende paragrafen lees je wat zij voor jou kunnen betekenen.  

Meer weten over begeleiding bij Albeda College? Check de schoolgids.