Eindpresentatie De Zellingen

Het traject bij De Zellingen wordt afgesloten met een presentatie. Deze presentatie houd je samen met een medestudent. Om de presentatie tot een goed einde te brengen, doorloop je onderstaande stappen.

 1. Begin op tijd met de voorbereiding van je presentatie.
  • Bij De Zellingen houd je de presentatie samen met een medestudent. Maak duidelijke afspraken over jullie samenwerking. Gebruik hiervoor de opdracht Afspraken maken over onderlinge samenwerking.
  • Maak een opzet voor de inhoud van je presentatie. Hiervoor gebruik je de opdracht ‘Presentatie voorbereiden’.  Tip: Bedenk ook alvast welke afbeeldingen je verhaal ondersteunen en kunnen verduidelijken. Zorg voor voldoende relevante foto’s van jezelf en de medestudenten tijdens de werkzaamheden.
 2. Houd de presentatie op het afgesproken tijdstip. Je begeleider informeert je over het tijdstip en de locatie. Jij bent zelf verantwoordelijk voor het benodigde materiaal (bijv. laptop & beamer).
 3. Vraag na afloop van de presentatie feedback aan je begeleider en aan minimaal 3 anderen uit het publiek. Gebruik hiervoor de opdracht Feedback/reflectie op een presentatie.
 4. Verzamel en bestuur de feedback op je presentatie. Met welke punten ben je het eens? En hoe zou je jezelf kunnen verbeteren? Reflecteer op je presentatie door nu zelf ook de opdracht  Feedback/reflectie op een presentatie te maken.


Wanneer voldoende?

 • Je hebt bovenstaande stappen doorlopen en alle opdrachten volledig afgerond.
 • Je bent op tijd begonnen met de voorbereiding van je presentatie; Je hebt de opdrachten ‘Afspraken maken over onderlinge samenwerking’ en ‘Een presentatie voorbereiden’ tijdig afgerond.
 • Je presentatie voldoet aan de gestelde norm ten aanzien van tijdsduur.
 • Je presentatie is gestructureerd verlopen d.w.z. er was een duidelijke indeling (inleiding, kern, slot) en rolverdeling met je medepresentator.
 • Je presentatie is voorzien van relevant beeldmateriaal.
 • De presentatie is in begrijpelijk Nederlands, en voor iedereen te begrijpen.