Samen

 

Het draait om samenwerking
Stage lopen doe je niet alleen. De school en de praktijkopleiders doen er alles aan om jou een goede plek te bieden waar je zo veel mogelijk kunt leren. Maar jij hebt ook een belangrijke rol in deze samenwerking. Wat kun jij doen om het project tot een succes te maken?

 • Je komt op tijd.
 • Je hebt representatieve kleding aan.
 • Je hebt een actieve houding.
 • Je stelt je klant en servicegericht op.
 • Je luistert naar aanwijzingen van je collega's en je stagebegeleider.

Aanwezigheid

Wat als ik per ongeluk toch te laat kom?
Te laat komen kan een keertje gebeuren. Maar... geef dit dan zo snel mogelijk door aan je collega's/praktijkopleider. Heb je niet gemeld dat je te laat zult komen? Dan is de stelregel dat je na 09.00 uur niet meer welkom bent. Je bent dan dus een dag ongeoorloofd afwezig. Ongeoorloofd afwezigheid telt mee in het positief/negatief studieadvies en je hebt dan ook geen recht meer op het certificaat.

Wat als ik ziek ben?
Iedereen wordt wel eens ziek. Vervelend! Maar als dit jou overkomt, is op tijd ziekmelden verplicht. Je moet twee dingen doen:

 1. Meld je voor 08.00 uur bij je praktijkopleider af. In sommige gevallen geldt een speciale ziekmeldingsprocedure!
 2. Meld je ziek op school. Hierop is de ziekmeldingsprocedure van het Albeda van toepassing.
 3. Meld je voor 08.00 uur telefonisch af bij je begeleidende docent.

Let op! Per project mag je maar 1x ziek melden! Ben je vaker ziek? Dan heb je geen recht meer op het certificaat.

Wat als ik niet op kom dagen?
Zomaar niet komen opdagen op je project is natuurlijk niet oké. Dat is ongeoorloofd verzuim. Ongeoorloofd afwezigheid telt mee in het positief/negatief studieadvies en je hebt dan ook geen recht meer op het certificaat.

Op de stage

Kleding
Als facilitair leidinggevende ben je mede verantwoordelijk voor de uitstraling van het stagebedrijf. Allereerst zorg je er dus voor dat je de juiste beroepskleding hebt. Dat ziet er professioneel uit! Heb je deze kleding niet? Jammer, want zonder die kleding mag je niet aan de slag. Je wordt dan terug naar huis gestuurd, waardoor je ongeoorloofd afwezig zult zijn. Ongeoorloofd afwezigheid telt mee in het positief/negatief studieadvies en je hebt dan ook geen recht meer op het certificaat.

Gedrag
Hoe jij je gedraagt op de werkvloer maakt veel uit. Iemand die onderuit gezakt zit, ziet er al snel ongeïnteresseerd uit. Iemand die altijd klaagt, wordt niet als positief ervaren. Zorg dus voor een goede werkhouding. Denk daarbij aan:

 • Actieve houding
 • Flexibiliteit
 • Service- en klantgerichtheid
 • Positiviteit
 • Voorbereiding

Opdrachten
De opdrachten helpen je om daadwerkelijk iets te leren van je stage. Aan de slag dus! Doe je dat niet, dan zal je een onvoldoende krijgen voor het project en behaal je het certificaat niet.

Wat als het niet goed gaat?

Heb je het gevoel dat het allemaal niet zo goed gaat? Of twijfel je daarover. Bespreek dit dan met je praktijkopleider of met je docent. Zij kunnen met jou kijken of er iets veranderd kan worden zodat het wel goed gaat.

Waarschuwing
Iedereen maakt wel eens fouten. Dat is op zich niet erg als je maar wel goed luistert wanneer je op je fout gewezen wordt. Dan kun je er tenminste ook iets van leren. Daarvoor volg je tenslotte dit project. Als jij je niet aan de spelregels houdt, krijg je een waarschuwing. Het is een teken dat jij iets moet veranderen om tot een goed eindresultaat te komen. En dat wil jij toch ook?!